19 februari 2013

Utsikt från köksbordet
Livsandarna börjar vakna och idag kunde jag inte hålla mig. Detta är livet på en pinne sett från mitt köksbord.Bra ljus och lugna förhållande. Använt Canon 70-300 vid 250 plus 1,4 förlängare. Får dom inte så skarpa jag vill fast de satt lugnt o jag fokuserade på ögonen.
De förra var utan förlängaren. Kanske den som stör? Tog inte max 300 för jag hört det åxå stör skärpan.
Taxam tips.
Satt still med stativ o fjärrutlösare.

9 kommentarer:

 1. Riktiga sötnosar du fångat. Har ingen erfarenhet av förlängare men det verkar som om det saknas lite ljus vilket jag fattat att förlängare kan åstakomma. Vilken bländare hade du???? Största antar jag.
  Hoppas allt går som det ska.
  Varma hälsn
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bländaren var 7precis så att bakgrunden blev suddig

   Radera
 2. Jättefina bilder på pippifåglarna! Så gulligt där de sitter bredvid varann :) Kan tyvärr inte hjälpa dej med din fråga...

  SvaraRadera
 3. tter vid köksbordet, har du fönstret öppet. Stängd ruta förklarar ju annars. Annars betyder ju ljuset och bländaren en del/Brita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fönstret var öppet. Det var sen em men ingen direkt sol

   Radera
 4. Hej Kristina!
  Härligt att se att du fotar lite, hoppas allt är väl med dig. Jag brukar tappa lite skärpa med konverter men jag tror att fönstret spelar dig största sprattet.. Har bara fasta objektiv till fågelfoto men jag har precis som du hört att man kan tappa väldigt mycket skärpa när man zoomar in det där sista. Så det skall man ju såklart låta bli vilket du gjorde läser jag.
  Sedan så tycker jag bilderna är riktigt bra, för att kräma ut den där sista skärpan så börjar det bli en "material sport". Har ingen koll på vad du har för saker och jag har dålig koll på Canon över lag då jag fotar med Nikon. Stativ är jätte bra att du använder och jätte viktigt för oftast så använder man ju en del brännvidd och behöver lite snabbare slutartider.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Fönstret var öppet. Har en Canon 60D och här ett Canon 70-300 plus förlängare 1.4

  SvaraRadera
 6. En uppfälld spegel minskar skakningsoskärpa. Kolla dessutom att du stängt av vibrationsreduceringen på objektivet när du använder stativ.
  /Gert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vibrationsreduceringen var på fast jag hade stativ... JAg brukar inte fälla upp spegeln vid vanligt fågelfoto. Måste man det?
   Kollar imorgon igen. Man får inte ge sig så lätt

   Radera