09 februari 2013

Ny teknik - fågelfoto

Jag håller på att lära mig fotografera fåglar. Igår såg jag mitt livs första kungsfiskare i Sverige och det var en fin upplevelse - först ett blått streck åt vänster - och sen ett likadant åt höger och så satte den sig. Bilden blev förödande suddig och kornig eftersom jag i mörkret höjde ISO:t ganska mycket. Bättre lycka nästa gång.
I en fototidning såg jag att man kunde skaffa ett teleobjektiv till sin Iphone. Sagt och gjort, det vore ju mycket lättare att bära med sig än hela ryggsäcken. För 300 kr ca (lagom pris) kom objektiv med putstrasa (!) och stativ.
Detta är en optimal bild på en liten ensam svartmes (assistenten - den j:la katten har tagit den andra), tagen i bra ljus med denna utrustning, stativ och med mesen sittande länge stilla på 5 meters håll vid matningen.
Inget att satsa på alltså men man kan ju alltid säga att det är en retrobild....

4 kommentarer:

 1. Ja det var ju inget roligt att det inte funkade bättre....men så roligt att du fick se en kungsfiskare! Det skulle jag också vilja göra nån gång!

  SvaraRadera
 2. Hej Kristina!
  Grattis, grattis till din första kungsfiskare, de är ju så otroligt vackra så det inte är klok. Jag tycker iofs att det är bättre att skruva upp iso´t lite mer än att riskera att pippin blir full av rörelseoskära. Mitt kamerahus tål ganska så höga iso så jag kanske är lite bortskämd. Hm, ja tyvärr så brukar det vara så att man får vad man betalar för... Kul grej för rena dokumentations bilder man inte riktigt den där krispiga skärpan.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Kul försök, inte lika kul resultat. Beundrar din nyfikenhet och ditt intresse att alltid testa det som testas kan.
  Ha det så gott
  hälsar
  M

  SvaraRadera
 4. En rolig fågelbild detta! Gillar utsnittet och inte minst perspektivet. En annorlunda men bra fågelbild! :)

  SvaraRadera