16 juni 2014

Snuttepuff
På en fotokurs fick jag lära att solnedgångar och näckrosor kategoriseras som "snuttepuff" dvs för vackert och vanligt. Jag gillar snuttpuffbilder...

9 kommentarer:

 1. Jag håller med, dom är ju så vackra!

  SvaraRadera
 2. Tycker du har fångat dem på ett spännande sätt. Livfulla och vackra vattenytor i vackra färger. Snyggt och passande även som s/v.
  M

  SvaraRadera
 3. Det gör jag med! Jättefina bilder! :))

  SvaraRadera
 4. Absolut inget fel på snuttepuff-bilder! Gillar fenomenet och de här bilderna också.

  SvaraRadera
 5. Skulle skrivit också att den översta är helt ljuvlig!

  SvaraRadera
 6. Solnedgångar och näckrosor är för mig bildmotiv som andra och finns med i mina bilder - konstigt vore annat. Jag gillar att sitta länge och betrakta solnedgångar i ett öppet landskap och är kameran med använder jag den för att fånga det jag upplever och det är inte så lätt att få det finstämt.

  Budskapet med snuttipuff på denna kurs i kreativt naturfoto där jag var med var väl att vi skulle se upp med dessa två populära fotomotiv. Många bilder man sett genom åren följer en norm och liknar varandra. Kursen handlade om kreativ fotografering och att göra våra egna val och skapa våra egna personliga bilder.

  Jag vet att du gillar att få synpunkter på dina bilder: Bild 1 och 4 tycker jag sticker ut och vattnet är spännande och färgerna och jag gillar den enkla kompositionen. De andra två känns lite röriga. Ang kompositionen i bild 1 tycker jag att det skulle bli bättre balans om du skär bort hälften av den tomma ytan till vänster om den ensamma lilla näckrosen och den lyfts fram.
  /Margareta


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margareta!
   TAck för synpunkterna - blir alltid glad för såna. Försökte ändra den svarta men det blev galet perspektiv....

   Radera
  2. Varsågod - det var så lite. Roligt att du testade mitt förslag angående bild 1.
   /Margareta

   Radera