15 juni 2014

LurvigtEn sån här lurvig sak hittade jag bland bräderna när jag skulle såga upp en bit. Är det nån som vet vad han heter? Jag har gissat på Brokigt ängsfly eller Grönskimrande skogsfly men ingen av bilderna stämmer bra med denna... Undrar hur lång tid det ska ta innan man får ett grepp om dom här vid första påtitten fula lurven???

4 kommentarer:

 1. Intressant med nattfjärilar dessa brokiga varelser med så fina färgschatteringar i pälsen. Jag blev nyfiken och bläddrade lite i fälthandboken Sveriges fjärilar (1.2 kg!!!) av Håkan Elmquist mfl. och har jag ett förslag: Mållfly. På artdatabanken finns det bilder som stämmer bra med din bild. Den rosavita fläcken på vingen är speciell och jag tycker mig se grönt i pälsen.
  /Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen!
   Stämmer bra med bilderna på mätet men inte lika bra med boken tycker jag.

   Radera
 2. Håller med dig - att artbestämma efter bilder kan leda fel men i detta fall fanns den tydliga teckningen att gå på så jag tror på mållfly.
  /Margareta

  SvaraRadera
 3. Jag är säker nu när jag läst mer om detta fly.. Tack för hjälpen. Kan inte nyckla dom ännu men skam den som ger sig. Nu tycker jag den är lik Håkans bild i boken åxå . Så lärde jag mig det!

  SvaraRadera