26 maj 2012

Yttre och inre ramar

Jag har kommit hem till sommaren! Konstig upplevelse. Som färdlitteratur hade jag min älsklingsbok av Freeman om bildkomposition. En bild har ju en viss storlek och yta men man kan tillföra inre ramar för att ge en djupkänsla. Var idag på Äskhults gård för att fota spelmansstämman till Kungsbackaboken och fick då tid att tänka i ramar bland de gamla fina gårdshusen.

4 kommentarer:

 1. Välkommen hem! Mycket bra titel till en bild med djup.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. En mycket vacker bild. Så fint med gamla hus :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja, det där med bildskapande är ett enormt område. Tycker att din bild får ett helt annat djup när du utnyttjar ramar på detta viset. Blicken letar sig in i bilden och längst där inne finns passande nog ett fönster. Som sagt ett gigantiskt område som man kan "dra" hur långt som helst. Mycket vacker och njutningsfull bild.

  ja, just det Välkommen hem!
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Ja vad en bild har för innehåll är intressant. Fick en bok av legendariske Svante Lundgren 1953. Här står allt om hur man avbildar allt från landskap till myror. I sista kapitlet finns tom information om hur man gör en bild tex med lång exponeringstid för vatten, skaka kamera och ta bild på speglingar. Egentligen hittar man ingen ny kunkap i dagens böcker förutom att han rekommenderar en kamera med lång formbar bälg. Så slapp han dessutom skaffa en lensbaby...

  SvaraRadera