21 maj 2012

Bilder från Vardö
Ett par bilder från Vardö hamn. I Vardö ser man många stängda affärer, dåligt underhållna hus som delvis rasar ihop och färgen flagar på merparten av husen. I hamnen hittar man flera fåglar. När tidvattnet är ute kommer skärsnäppor till tångbältet (jobbiga att fota för dom far fram o åter som blixtar o vippar på huvet). Ett par ejderpar kommer också för att vila på stranden - dom får man åla medelst hasning framemot för att dom inte skall fly ut i vattnet.
Mycket trut av f´lera sorter ser vi och så fort det på något hus finns en liten hylla så bor tretåiga måsarna där.

Dubbelklicka på första bilden så ser du dom i en följd större.

4 kommentarer:

  1. En del fint skick, en annan del i stort förfall. Tredje bilden är det skärsnäppor? jag kan inget om fåglar, skulle lika gärna för mig vara någon sorts måsunge.Ha det gott/brita

    SvaraRadera
  2. Vilket spännande ställe att besöka. Jättefina bilder av både byggnader och fåglar. /Susanne

    SvaraRadera
  3. Skærsnæppan ær den næst sista bilden. Dom ær mycket kamoflagefærgade och man ser dem mest som små rørliga blixtsnabba knubbiga figurer som sværmar øver tången om dom inte vilar sig o sitter still. En utmaning att fotografera. Bilden ær tagen i bra ljus på en 1000 dels sekund med bra skærpa på omgivningen så det borde det vara på fågeln åxå o ændå ær den inte riktigt så skarp som jag ville den skulle vara.

    SvaraRadera
  4. En jättefin serie du lagt ut. Härlig att få ta del av. Snyggt Kristina!!
    Mvh, Inger

    SvaraRadera