13 november 2011

Friman: Med fotografens ögonJag har investerat 175 kr i en ny fotobok Michael Friman: Med fotografens ögon. Det var en god investering. Ingenstans har jag tidigare läst så pedagogisk text om komposition, färg, form mm som kan göra dina bilder bättre. Skall försöka ta mig igenom kapitlen med kameran. Första handlar om linjer. Tog några foton på linjer i ett platt berg. Vilken riktning tycker ni blev bäst? Blir kul att se om det är samma som jag gillar och sen fundera på varför.

7 kommentarer:

 1. Den mittersta blev lugnast men den understa mest spännande så den röstar jag på.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. Den översta stoppar upp blicken och lyfter den uppåt. De två undre rinner ut i högerkanten.
  /James

  SvaraRadera
 3. Hej Kristina!
  Håller med Dig fullständig, havet, klipporna och ljuset är en fin samling att finnas vid. Det finns så många fina formationer, linjer och mönster. Alla är bra, men jag gillar den mittersta mest. Tycker om att den diagonal linjen delar sig. ha det gott/brita

  SvaraRadera
 4. Den mittersta tilltalar mig - tycker den är lätt att titta på- linjen ger blicken en väg att följa in i bilden och uppåt för att vid ramkanten vända tillbaka ner och utforska resten av bilden.
  /Margareta

  SvaraRadera
 5. Linjer är alltid intressant. Den översta bjuder mer motstånd då den går från höger ner mot vänster. Den mittersta erbjuder en behaglig resa för blicken eftersom den har samma riktning som vi läser, från vänster till höger. Den nedre är mer horisontell och lugn i sitt uttryck och kanske då inte lika spännande.

  SvaraRadera
 6. Tack för hjälpen!
  Så skall jag tänka på det när jag gör bilder med mönster i fortsättningen. Tror att om man tar en bild där en linje finns given - en vattenyta tex skall man ha med en horisontell eller en lodrät linje för ögat att utgå ifrån. Skall kolla det

  SvaraRadera
 7. Det är vackert med sten och jag tycker om den första mest :)

  SvaraRadera