15 juli 2011

Svartvitt eller färg


En tur på Kroksjön alldeles nära hemma för att fotografera myrliljor. Dom visade sig vara en stor utmaning på grund av sina 3-4 dimensioner. Svårt komma nära och svåra att återge i skärpa. Alldeles blöt om magen fick jag ett par bilder jag var nöjd med. Dom är oerhört vackra på nära håll men jag tycker deras mjukhet kommer mer till sin rätt i svartvitt.

5 kommentarer:

 1. Kul att du ställer en så här praktisk fråga. Det finns säker två rätta svar. För mig viller bilden på de staka färgerna. Den svarvita bilden blir för spretig för mig.
  /Martin

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig sett myrliljor, den verkar vara högst speciell! Jag tycker du har lyckats fånga ett bra utsnitt. Visst känns den svartvita lite mjukare, men den i färg är väldigt läcker! Det får nog bli humöret för dagen som avgör vilken du väljer!
  /Kerstin

  SvaraRadera
 3. Färg - helt klart färg. Den sv/v... Vad tror du om att lägga på ett filter som lyfter fram kontrasterna bättre? En idé bara...

  SvaraRadera
 4. Färg tycker jag då kommer det speciella fram bättre. Myrliljan är en verklig utmaning är även min erfarenhet och de växer ofta väldigt blött. Är bilden gjord i solljus är min undran ty då blir det svårt med gula blommor.
  Kanske du kan testa en annan tidpunkt på dagen så att ljuset faller annorlunda och du får mer kontrast.
  /Margareta

  SvaraRadera
 5. Tack för givande kommentarer!
  Bilden är tagen strax före solnedgång med växlande molnighet. Strukturen kunde blivit bättre. Skall försöka både med filter och kanske testa en reflektor när jag ger mig ut just för ett speciellt mål.

  SvaraRadera