26 februari 2011

Makroträning 2 Källarspindlar





En träningsstund i källaren bland källarspindlarna igen. Medvetet tagit en del bilder med varmare färg och en del med kallljus för att se hur det blev. Första två bilderna visar en liten herre som gör en förfrågan men måste kasta sig iväg i all hast. Tredje bilden är en tjock hona som vaktar sin äggkokong med 200 barn som rör sig inuti.
Femte bilden är en stor hane som spunnit ett fångstnät och fångar vintermyggor.
Allt under det att assistenten intresserat följer händelseförloppet och speciellt studerar de lustiga rörliga tofsar som kommer ner från taket när jag ändrar ljus mm. En liten hanne fick tyvärr bli kattmat.

7 kommentarer:

  1. Imponerad av att du vågar dig ner där! Jag är inte rädd för spindlar men gillar dem inte heller. Fast visst ger de bra makroträning även om assistenten ser avvaktande ut.
    /Birgitta

    SvaraRadera
  2. Dom är oftast bra på att sitta stilla. Svårigheten är att få dit kameran på ett sätt så att skärpan kan ställas in när dom sitter i taket o du vill ha en bild framifrån eller från sidan. Varken kamera eller min skalle är byggd för detta Kameran får ta bilder upp o ner.

    SvaraRadera
  3. Hej! Fina bilder på spindlarna!! Hoppas allt är bra med dig!
    /Marie

    SvaraRadera
  4. Fy sjutton för att vara spindelhanne! Kattbilden gillar jag starkt, men du har lyckats bra med spindlarna också.

    SvaraRadera
  5. Tack så mycket! Hon är en riktig linslus.

    SvaraRadera
  6. Ulla Kroksmark2 mars 2011 kl. 11:05

    Bilderna är fina och vinner på kommentarerna. Assistenten har intagit rätt position i förhållande till spindlar som jag inte är jätte förtjust i men de är intressanta motiv.
    Hälsningar
    Ulla

    SvaraRadera
  7. Va kul att se att någon har likadana spindlar som jag (har dem i min brunn).
    De heter förresten Meta Menardi på latin.

    Tråkigt nog verkar de flesta här på "nätet" :-) rädda och hatiska mot de små liven, men då tänker de nog inte på all den nytta de gör då de livnär sig på en massa småkryp vi har i vår närmiljö.

    De trivs bäst i mörka och fuktiga miljöer där man vanligtvis inte brukar befinna sig som Human being :-).

    //Anders
    ottoagda@hotmail.com

    SvaraRadera