24 mars 2014

Intima landskapDet pratas mycket om intima landskap när man lyssnar vid olika fototillställningar. Som jag har uppfattat det är det bilder på det landskap vi har kring fötterna - ett mellanting mellan närbild och landskapsvy. Helst skall det vara utan himmel o horisont och gärna får det vara en brötig buske som i kameran förvandlas till en tvådimensionell bild då den saknar perspektiv. Har jag uppfattat rätt? Här är i vart fall 3 bilder på intima landskap från gårdages vandring runt Särö Västerskog i vårsolen.

3 kommentarer:

 1. Hej Kristina. Trevligt att se dig i Hässleholm. Jag ser att du fått med dig lite inspiration från tillställningen. Inga dåliga exempel på intima landskap.

  SvaraRadera
 2. Jättefina och jag gillar detta skarpt.
  M

  SvaraRadera
 3. Jo, jag har också hört begreppet. Första gång var från några amerikanska landskapsfotografer, som bland annat Robert Glenn Ketchum och Eliot Porter. Använder nog inte begreppet själv, men jag förstår precis vad det handlar om. Bilder som är mer utsnitt och mönster, än öppna dramatiska landskapsbilder. Fastnar direkt för sista bilden i inlägget; det skulle kunna vara en intim landskapsbild från Ketchum. :)

  SvaraRadera