17 oktober 2012

Yesss!


 

Så fick jag äntligen några musbilder! Nu vet jag hur det är att fotografera från gömsle med åtel. Tålamod - planering - väntan. En vecka har jag matat in dom och haft hönshuset tänt. Ställde in kameran - trådlös fjärrkontroll - vänta - och så kom dom. Satt i andra änden gömd i hönshuset. Tog ca 10 bilder.... Suddiga streck ! Varför då? Jo jag hade inte observerat att det tändes en röd lampa på fjärrkontrollens mottagare alldeles innan exponering... 
Det hade mössen...
Nåväl lärde jag mig att hålla nere avtryckaren till hälften, höja ISO till 5000, stänga av blixt och skjuta.
1 av 5 ggr lyckades jag så nu har jag många musbilder. Här får ni två av dom.

9 kommentarer:

 1. Fnissfniss..helkul..ja det gäller att vänta på dom små rackarna..ha det..Maria

  SvaraRadera
 2. Tålamodet gav utdelning. Kul! Dom är hemskt fina iaf, dom små liven, även om de oftast inte står så högt i kurs hos de flesta.

  SvaraRadera
 3. Grattis! Det är en riktig konst att fotografera "en" viss djurart. Det kvittar om det är havsörn eller vanliga möss. Jo, mössen ser man kanske lite mer frekvent men jag älskar ditt engagemang och tiden du har lagt ner för dessa. Så kul när man verkligen får göra bilderna som man är ute efter. Ja, ett helt underbart inlägg och grattis igen!
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Ibland får man kämpa för att det ska bli nåt . Bra kämpat av dig Kristina blev ju fina bilder av de små liven .

  SvaraRadera
 5. Vilken utmaning du har gett dig in på! Kul att höra om dina erfarenheter och det blev lyckade bilder dessutom!
  /Kerstin

  SvaraRadera
 6. Grattis! Kul att experimentet gav utdelning. Trådlös fjärrkontroll kanske vore nåt att skriva på önskelistan i år .. :)
  /Rikard

  SvaraRadera
 7. Jag förstår din glädje när du lyckades. När man får för sig att ta en speciell bild och det till slut lyckas. Då blir man glad. Att jag sen inte gilla r möss det är en annan sak. Själv försökte jag fotografera humlor i flykt i somras. Jag lyckades inte riktigt, men nästa år, då....

  SvaraRadera
 8. Grattis! Kul att du lyckades.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 9. Trägen vinner - grattis!
  /Margareta

  SvaraRadera