09 september 2012

MössUngdomarna har filmfestival i ladan som gjorts om till bio. Själv har jag ryggskott så jag klarar inte att sitta en hel film. Vad göra?
Jag skall skänka bort mina höns till en kompis. Haft rashöns och tävlat med dom på utställningar mm i 25 år. Det är ju trevligt med vackra höns som värper stora bruna ägg.
Anledningen till att jag slutar och tömmer mitt fina hönshus är inte hönsen utan de inneboende i hönshuset - mössen. I 3 år har de invaderat o i år verkar det bli värre än nånsin. När jag kommer in för att stänga på kvällen far de åt alla håll. Sätter jag 20 fällor har jag 20 möss på en timme. Det rasslar i väggarna och framför allt det luktar piss o död mus ( råttgift åxå). Jag har tätat och tätat men de tar sig in i minsta springa...
För att ändå ha nåt kul med dom tänkte jag ta lite bilder igår. Har ni tänkt på att det är inte många som fotograferar möss! Dom är ganska söta. Nåväl - jag gjorde en åtel med favoritgodiset och satte mig att vänta i skymningen. Det rasslade i väggarna. Plötsligt väller en rad med 13 möss in genom ett pyttehål bredvid en lucka. De springer runt fötterna på mig och utefter golvet. Allt fler kommer in...
Men - åteln den rör dom inte....
Jag hör nog inte till dem som skulle betala flera tusen för att sitta i ett gömsle o sen få ett par bilder på björn eller örn - så det här är ju ett bra alternativ.
Vi får mata in dom o vänja dem vid att det är ljust så går det nog.
Nu åker jag 2 veckor till Kirkenes för att möta hösten däruppe och jobba men sen kommer förhoppningsvis fina musbilder.
Smulan - min assistent - gör som ni ser vad hon kan för att hjälpa mig med invasionen...

9 kommentarer:

 1. Hu med så mycket möss! Tur du har assistenten. Ha det bra där uppe i norr och glöm inte kameran!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. Sicket elände. Förstår om du känner du måste sluta med hönsen. jag skulle aldrig stå ut med så mycket möss. Vi hade fruktansvärt mycket möss i fjällstugan. Varje gång var ett mörker att sanera. Nu har vi något elektriskt på och faktiskt har vi haft mössfritt drygt ett halvår. Tur du har din assistent/brita

  SvaraRadera
 3. Usch då, inget roligt...Men det var kul att få veta lite mer om dej, har nog aldrig hört talas om att man kan tävla med höns :)) Blir lite nyfiken på vad du gör där uppe i Kirkenes också ;)

  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar som øyenlæge på Kirkenes sykehus

   Radera
 4. Hej Kristina!
  Åh, så tråkigt att du är invaderad på detta viset så du får sluta med hönsen. Hoppas att du blir bättre i ryggen, vad säger man ett elände kommer sällan ensamt. Håller tummarna för bättre rygg och att Smulan gör en dunder insats när du är norr över.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Hjälp vad läskigt med så mycket möss. Allt som det blir för mycket av blir på något sätt obehagligt. Är det månne Hitchcocks Fåglarna som härjar i vår arma själ. Ha det så bra i Norge//Veronika

  SvaraRadera
 6. Förbenade råttor som satt käppar i hjulet för din trevliga sysselsättning. Lycka till med "råttjakten" Vilken skön bild i förra inlägget o tack för din kommentar förresten !

  SvaraRadera
 7. Förstår att assistenten inte hinner med när han har så mycket att göra. Fick du några möss som fastnade på bild. Ja du att ha ont i ryggen är inte roligt. Jag har fått morfinplåster då jag tidvis också har ont i ryggen. Ska bli spännande att se bilder på fina höstfärger.

  SvaraRadera