25 augusti 2012

Fartfyllda motiv

När jag kom hem fick jag se en hoper av fladdermöss runt huset. Satte mig en stund med kameran och fick en hel drös bilder på enebusken utan mus. Detta blev den bästa. Tyckte den var lite väl suddig att visa men så läste jag sista numret av Natur og Foto och fick besked om att bilderna på flygande djur gärna får vara suddiga för att man skall ana rörelsen. Dom var blixtsnabba och flög nästan på mig. Denna bild är tagen med 10mm vidvinkel.

9 kommentarer:

 1. Fladdermös, är det ett vanligt fenomen? Förstår att det inte var enkelt/brita

  SvaraRadera
 2. Fladdermusen syns ju riktigt bra fastän den är lite suddig! Har du använt blixt eller det fanns någon ljuskälla i närheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använde blixt men den var oftast för långsam.

   Radera
 3. Du ger dig på även det svåraste motiv. Finns det något värre att fånga än fladdermöss. Rörelsen framgår helt klart.

  SvaraRadera
 4. Tycker INTE om fladdermöss...Får rysningar av dem. Dem sniker över oss när vi sitter på altan som är under tak! Brrrr.....Otroligt att du lyckades att få en bild överhuvudtaget!
  Inger

  SvaraRadera
 5. Wow, grym bild. Bonus att du fick med en del av bakgrunden som sätter fladdermusen i perspektiv. 10 mm, nästan så du kände vinddraget från den eller? :)
  /Rikard

  SvaraRadera
 6. Läckert fångat!! Länge sen jag såg en fladdermus :)

  SvaraRadera
 7. Javisst får dom vara suddiga, dom flygande individerna. Tycker du lyckats bra med rörelsen. Dom är ju superkvicka så det är inte helt lätt. Blir sugen på att prova själv!

  SvaraRadera