29 juni 2019

Badare




Jag fick sällskap när jag tog ett dopp i Kroksjön med kameran för att föreviga näckrosor under annan vinkel. Mört o aborre - tusenbröder som var mycket nyfikna

28 juni 2019

Tillökning i familjen


Koltrasten har åxå i år valt att häcka i vår lada. Assistenten är sur för det är absolut kattförbud att gå in där o hennes ingång är stängd. Tydligen är band från min maktäckningsväv populärt...
Bilden tagen när föräldrarna tar sig en duschpaus under bevattningen igår.

27 juni 2019

Ekorren har fått ungar










Nu springer minst 3 ekorrungar i trädgården. Här har dom hittat nötväckans fröförråd som förståss länsas. Söta är dom

26 juni 2019

Härmanö





Med brorsan Klas på Gullholmen en del av Härmanö som också har Bohusläns största naturreservat. Här har släkten på morfars sida ägt den stora Härmanögården och brukat jorden här. Det var väldigt varm så jobbigt att gå hela vägen - flera km så det får bero att närmare undersöka platsen till bättre väder.
Tätt mellan husen på Västkustvis och många vackra rosor i de små trädgårdarna.
Fin dag

21 juni 2019

20 juni 2019

Klipp inte bort alla blommor!










Om man inte klipper gräsmattan överallt kommer det automatiskt massor av blommor. Så behöver mn inte köpa så många plantor - och inte rensa!

17 juni 2019

Sveriges största spindel


Träffade denna magnifika spindel vid Kroksjön idag när jag ville få bilder på trollsländor. Som handflatan utan fingrarna ungefär och aggressiv när jag ville ha ett porträtt framifrån åxå...

16 juni 2019

#Munkagårdsfloen







Munkagårdsfloen ett nyrestaurerat våtområde har redan första sommaren ett 20-tal häckande skärfläckor. Dom har just fått ut ungar - de sötaste fågelungar jag vet.

15 juni 2019

Bakom flötet...





Bilder tagna genom ett av de små fallen i Ramhultafallet alltså genom vattnet

09 juni 2019

Andreas Feininger: Skapande fotografi 1955.sid 68


Fortsätter citera Andreas från boken ovan som beskriver BILDEN:

" De flesta amatörbilder visa minnen från semestrar och kalas, men det finns en kategori amatörbilder - de man ser på utställningar och i vissa fototidskrifter - som enligt min åsikt är helt meningslösa. Vad tänkte fotografen egentligen på när han tog den här bilden? Det blir fotografiska klicheer utan innehåll och ofta imitationer av bilder hängda på utställningar eller publicerade i tidningar. Varför imitera andra bilder? frågar jag. Svaret blir: Varför inte? Andra tar såna bilder och de blir bra - varför skulle inte jag också göra det?
Detta är helt fel enligt min mening för det betyder att fotografen tar bilder utan att se att de inte är ett resultat ur eget sinne.
En bild blir intressantare och mer njutbar ju avsiktligare den är, ju mer den ger och ju mer den berättar en sak - uttryck din personliga berättelse i bildform!"

07 juni 2019

Vad är en bra bild?


- det har jag funderat länge på. Vad gör att jag stannar upp och tittar en andra gång eller att jag minns en bild jag sett för länge sen?

Citerar åter Andreas Feinegers bok från 1955:

"En bra bild är en bild som har slagkraft. Slagkraft kan definieras som en känslomässigt hejdande förmåga, en hejdande förmåga som inte berör åskådaren visuellt utan känslomässigt.
En bild med känslomässigt hejdande förmåga väcker ett djupare intresse, och dess mening eller stämning förbigås endast av dem som saknar känslighet"

06 juni 2019

Kloka ord



Läser en handbok i fotografi från 1950-talet som beskriver fenomenet bild:Andreas Feiniger - Skapande fotografering. Den är lika aktuell idag och det kommer nåra citat här i bloggen framgent.

"I motsats till det talade eller skrivna ordet kan en bild förstås var som helst på jorden. Den kan överbrygga den klyfta som skapats av skillnaden mellan språk och alfabet. Den är ett medel för universell förbindelse. Det är språket för En Värld"

"Styrkan i en bild vi ser är större än i det talade eller skrivna språket och kan inte så lätt missförstås"