31 maj 2013

Lekstugor

För att ta bilder av annat än natur gjorde jag en undersökning djupare i min lilla kompaktkameras gömslen och hittade funktionen göra ett miniatyrlandskap. Passade bra 20 meter upp från marken och nog ser dom ut som små leksakshus?

30 maj 2013

Hägring


Vid helgens besök i Östersund åt vi middag högst upp i ett varmvattentorn. Av förståeliga skäl var balkongen gallerförsedd så man inte skulle trilla ner. När solen gick ner kom detta mönster fram i gallret och en hägrande bild av en byggnad 20 meter ner.

29 maj 2013

Mellan Hägg och Syren


Den bästa tiden på året är mellan Hägg och Syren. När fågelsången och de nya dofterna fyller luften...

27 maj 2013

Skogens prinsessa




Varit i Östersund på ett riktigt trevligt möte i Riksfotoförbundet. Ett strålande arrangement och massor av fina bilder att se. Söndag eftermiddag tillbringades i en kalkrik sandskog där Nornan nyss slagit ut i stor mängd. Första gången jag möter denna skönhet. Vi var några blomfotografer som åkte dit. Inte riktigt lätt att få till de bilder jag önskade för jag hade bara med min kompaktkamera. Är redaktör för Inform förbundets medlemstidning och bara förberedd på att ta bilder av folk på scen för tidningen......

23 maj 2013

Vem där?


Läskig insekt eller?
Lite för dig att klura på under helgen då jag åker till Östersund och Riksfotostämma...

22 maj 2013

Vårens sista sippa


Nu är sippornas tid över och här kommer min sista för denna våren. Älskar dom!

17 maj 2013

Stacking



Igår var det vindstilla och bra ljus. Låg här i backen med bäcken som speglande bakgrund och försökte mig på stacking handhållet. Övre bilden består av 11 bilder med olika fokus på flugan och den nedre av 14 bilder som sedan slagits ihop i Zerene Stackerprogram. Använt Tamron 90 mm makro med bl 2,8
Bakgrunden var ju vattnet i bäcken med små bubblor som flöt förbi men dessa blev bara ljusare delar av bilden

16 maj 2013

Djävla tjuvar


Igår när vi kom hem efter 45 min utflykt till sopåtervinningen hade vi besök av två karlar som gjorde vad dom kunde för att tömma huset. En bil stod parkerad på gården o vi trodde det var en välkommen gäst - men icke... Dom uppträdde hotfullt och skrek. Tagit sig in genom vardagsrumsfönstret och lastat ut TVn och alla datorer mm. - sen lyckats bryta in dörren och allt var packat och klart för avtåg.
Fyllda väskor i rummet mm.
Polisen snabbt här. Så kom en ung aspirant på det jag inte tänkte på: Min Iphone var stulen och av ngn konstig anledning hade jag förra veckan lastat ner Hitta min Iphone där man kan märka sin telefon, datorer mm med GPS.
Sökte och telefonen var i centrum varför poliserna drog. De missade bilen men allt det de packat hade de slängt ut vid en skogsstig när de antagligen hörde sökpipet.
Så pga appen fick vi tillbaka allt inkl min kamerautrustning o min nya fina kamera jag köpte i förrgår o inte ens hunnit testa.
Materiellt slutet gott men det är mycket obehagligt att veta att de måste väntat ut oss och att nån varit inne och rört bland absolut allt som finns i huset.
Så kontentan av detta: Sätt in denna app på alla de kommunikationsverktyg du har!

15 maj 2013

Eller varför inte en lokatt?




Vore det inte för örontofsarna så är hon väldigt lik min assistent på många sätt

13 maj 2013

Workshop på Nordens ark

Manvarg

Amurtiger




Varit på mycket givande workshop med 16 norrmän på Nordens ark i helgen. De flesta av dem drivna naturfotografer. Ledare var Baard Ness, Tom Shandy och Tom Svensson. Det gick ut på att lära teknik för djurfotografering. Vi fotograferade före och efter parken var öppen och lite mitt på dagen men sedan diskuterades bilder och bildbehandling. Så fort publiken är borta ur parken kommer djuren fram, speciellt som Tom Svensson som arbetar där hade lite godis med sig och var kompis med alla djuren. Vi fick gå in där man normalt inte kommer in och kom dem mycket nära.
Det gav mycket detta upplägg och speciellt för vi hade samma motiv och man kunde se hur olika fotografer löst olika uppgifter på samma motiv.
Att sen sitta vid en god middag i princip mitt bland vargarna medan ljuset dalade var inte fel heller.
Mycket imponerad av det arbete och den forskning de lägger ner i parken på att arbeta för att bevara utrotningshotade arter. Visste du tex att för 50 år sen fanns 450 000 lejon i världen men i år bara 12 000 individer kvar........ Dom är bra för potensen när man mal ner benen och sätter i sig pulvret.....

12 maj 2013

09 maj 2013

Lek med komposition och bildformat














Har gjort nåra bilder i olika format och komposition. Taxam synpunkter.

Ore backar








Onsdag förmiddag tillbringade vi i ett fantastiskt vackert reservat utefter Hornborgasjöns västra sida där den storkulliga skogen var täckt av en matta bestående av blåsippor, vitsippor, vårlök, nunneört mm. Aldrig har jag sett en så vacker skog. Ett par ekorrar sprang omkring i träden och lekte åxå.

08 maj 2013

Hornborgasjön








Har varit 2 dagar hos Margareta S runt Hornborgasjön. En fin upplevelse med massor av bilder. Här finns ju massor av skrattmåsar som hela tiden skränar, bråkar, flyger omkring mm. Ibland tar dom en paus och badar lite. Tack Margareta för ett par fina dar!